27 februarie 2014

Opel Insignia

Modelul Insignia de la Opel a fost prezentat pentru prima data in anul 2008, ca un inlocuitor al batranului Vectra. Masina a avut succes, in anul 2009 fiind numita "masina anului" in Europa. Facand parte din clasa medie, ce in Europa pare a fi vesnic dominata de Passat, Opel Insignia se bate cu putere pentru locul doi. Anuntata retragere de catre grupul-mama GM a marcii-sora Chevrolet din Europa, nu face decat sa intareasca convingerea producatorului german in succesul acestui model.
Noul Opel Insignia
Opel Insignia 2013

Noul Opel Insignia a fost lansat la a 65-a editie a Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie 2013 si vine acum cu un upgrade semnificativ in materie de tehnologie si rafinament, cu noi motorizari si sisteme de infotainment de ultima generatie. La exterior, partea frontala a fost modificata, masina primind o alta bara de protectie, o alta grila (mai lata si mai coborata) si faruri noi cu accente cromate, tehnologie bi-xenon si functie adaptiva. Partea din spate beneficiaza de stopuri redesenate, mai mari, formate din doua parti distincte si care vin cu tehnologie LED indiferent de nivelul de echipare.
Opel Insignia vazut din spate
Noul Opel Insignia

La interior schimbarile sunt mai spectaculoase. La proiectarea interiorului noului Insignia, proiectantii de la Opel au pus accentul pe trei criterii: utilizare (simpla, clara si intuitiva), confortul si siguranta (a soferului dar si a pasagerilor) si personalizarea ofertei de infotainment. Interiorul vine cu un bord complet nou, ce are comenzile ergonomice si mult simplificate, un nou volan si un nou sistem multimedia, botezat IntelliLink, ce poate fi controlat prin comenzi vocale, prin intermediul unui touchscreen color de 8" sau cu ajutorul unui touchpad iluminat cu functie de introducere a literelor, situat la baza consolei centrale.
Noul Opel Insignia foto de interior
Opel Insignia interior

Gama de motoare disponibile pentru noul Insignia a primit doua benzinare noi si un nou diesel. Sasiul a fost si el imbunatatit, alaturi de amortizoare, stabilizatoare si sistemul de directie, rezultand astfel un nivel mai mic de zgomot si vibratii la rulare. Alte adaugiri tehnologice constau in obturatorul activ de aer (regleaza fluxul de aer la motoarele diesel functie de racire, modificand astfel coeficientul aerodinamic), tempomatul adaptiv (pentru cutia de viteze automata) si hayon cu actionare electrica (pentru modelul Sports Tourer). Toate aceste lucruri intaresc convingerea producatorului german ca noul Insignia va avea vanzari bune, dupa cum afirma si Karl-Thomas Neuman, CEO Opel: "De la introducerea sa, peste 600.000 de Insignia au fost construite. Noul Insignia va produce şi mai multe emoţie, datorită designului mai expresiv, postului de conducere de înaltă calitate, modului intuitiv de utilizare a sistemelor de infotainment şi unităţilor excepţionale de propulsie.Vârful nostru de lance este acum şi mai sofisticat şi mai atrăgător, dar, înconjuraţi de toată această eleganţă, nu uitaţi caracteristicile sale definitorii: faptul că oferă şoferului şi pasagerilor o experienţă de conducere confortabilă şi sigură, cu tehnologii de ultimă oră la un preţ foarte atrăgător." 
Opel Insignia in miscare
Opel Insignia facelift

Noul Opel Insignia este oferit in trei variante de caroserie: sedan 4-usi (notchback), 5 usi (hatchback) si break (Sports Tourer). Nivelul allroad Country Tourer este considerat un model separat. Toate cele 3 variante de caroserie vin disponibile in sase trepte de echipare (Essentia, Edition, Active, Sport, Cosmo si OPC), majoritar asemanatoare ca dotari indiferent de caroseria aleasa.

Nivelul de baza, Opel Insignia Essentia, vine cu dotari de baza ce cuprind bare acoperis negre, faruri halogen, geamuri electrice fata, geamuri spate fumurii, lumini de zi cu tehnologie LED, oglinzi exterioare reglabile electric si incalzite, parbriz cu tenta, faruri cu aprindere automata, aer conditionat, coloana de directie reglabila pe inaltime si adancime, sistem audio cu 7 difuzoare, afisaj grafic monocrom si CD player cu MP3, precum si jante din otel de 16".
Opel Insignia 2013
Noul Opel Insignia

Nivelul de echipare Edition adauga la cele de mai sus bare acoperis argintii, geamuri electrice spate, climatizare electronica, maner schimbator imbracat in piele, prize de aer pentru locurile din spate, prize curent fata/spate, volan imbracat in piele si jante din otel de 17". Dintre optionalele disponibile merita enumerate jantele din aliaj, pornirea fara cheie si scaunele fata ventilate. Modelul Active adauga oglinzi exterioare sensibile la lumina, proiectoare ceata, pachet climatizare Premium, senzor de ploaie, comenzi audio pe volan si jante din aliaj de 18".
Opel Insignia pe sosea
Opel Insignia 2013

Insignia Sport Adauga la dotarile standard scaune fata sport si geamuri spate fumurii de intensitate sporita. Modelul Cosmo vine in plus cu ornamente cromate in jurul geamurilor laterale, sasiu coborat modificat si jante din aliaj de 18" cu un design special. Varful de gama OPC vine in plus cu jante din aliaj de 19", display segmentat instrumente de bord, pedale sport din aliaj, scaun sofer reglabil electric pe 8 directii, sasiu Bi-Turbo si diverse ornamente de interior si exterior cromate. In functie de model, varianta de caroserie, nivel de echipare, sunt disponibile diverse alte optiuni ce pot fi adaugate singular sau grupate in pachete.
Opel Insignia interior
Interior Opel Insignia

Opel Insignia poate fi livrat cu tractiune fata sau integrala si dotat cu o cutie manuala in 6 trepte sau cu o cutie automata cu sase viteze. Clientii pot alege din peste 10 motoare diesel si pe benzina, in diverse configuratii, cu puteri cuprinse intre 110 CP si 250 CP. De remarcat este prezenta in gama a motoarelor noi introduse de 1,6 litri la 170 CP si 2 litri la 250 CP pe benzina, precum si a variantei imbunatatite a motorul diesel CDTi de 2 litri, oferit in versiuni de 120 CP si 140 CP.

Opel Insignia Sport Tourer portbagaj
Portbagaj Insignia Sport Tourer

Noul Opel Insignia
Opel Insignia

Noul Opel Insignia vedere din spate
Opel Insignia vedere din spate

Noul Opel Insignia Sports Tourer
Insignia Sports Tourer 2013

Noua Insignia 2013 de la Opel
Insignia 2013

Noul Opel Insignia Sports Tourer 2013
Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia scaune fata
Opel Insignia detaliu interior


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu