10 februarie 2014

Skoda Yeti

Skoda Yeti a fost lansat pe piata acum aproape 5 ani si este, deocamdata, singurul SUV din gama de modele a constructorului ceh. Dupa ce au aplicat o noua filozofie de design pentru Rapid, Octavia si Superb, inginerii de la Skoda au decis sa restilizeze si modelul Yeti, astfel incat au expus versiunea restilizata a SUV-ului compact la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie 2013.

Skoda Yeti Facelift
Noua Skoda Yeti
Noua Skoda Yeti 2013 este disponibila acum in doua versiuni, una pentru oras si alta pentru amatorii de iesiri in natura (Yeti Outdoor), principalele diferentieri intre cele doua variante fiind la nivelul blocurilor optice, barelor de protectie, pragurilor laterale si, bineinteles, din punct de vedere al garzii la sol.. Dintre principalele noutati la acest SUV restilizat merita amintite: bara frontala noua, o alta grila a radiatorului si alt stil de proiectoare de ceata. Noile stopuri echipate cu LED-uri au o amprenta vizuala ce aminteste de celelalte modele Skoda, deja redesenate.

La interior se remarca noul volan cu trei spite (folosit si la noile modele Octavia si Rapid), cadrane noi, materiale de calitate mai ridicata, mai multe variante de tapiterie pentru banchete si o crestere vizibila a calitatii de asamblare si finisare. Yeti 2013 este primul model Skoda care are montata (optional) o camera video pentru mersul cu spatele.
Noua Skoda Yeti cu noul volan
Interiorul Skoda Yeti 2013

Gama de motorizare cuprinde sapte propulsoare (4 motoare diesel si trei pe benzina). Transmisia poate fi pe puntea fata sau integrala (in acest caz fiind vorba de un nou sistem de tractiune integrala Haldex de generatia a 5-a). Motoarele pe benzina disponibile sunt 1.2 TSI la 105 CP, 1.4 TSI la 122 CP si 1.8 TSI la 160 CP (acesta numai pentru modelele 4x4). Motoarele diesel ce pot echipa noua Skoda Yeti sunt 1.6 TDI CR cu 105 CP, 2.0 TDI de 110 CP, 2.0 TDI la 140 CP si 2.0 TDI CR DSG de 170 CP.

Noua Skoda Yeti ofera un spatiu interior generos pentru un SUV compact, scaunele spate cu sistemul Vario Flex oferind un nivel unic de versatilitate. Portbagajul este generos, oferind un spatiu de depozitare de 405 litri cu scaunele in pozitie normale. Daca acestea sunt pliate spre scaunele din fata se obtine un volum de 510 litri, iar daca scaunele din spate sunt complet demontate volumul creste la 1710 litri.
Detaliu spatiu portbagaj Skoda Yeti
Portbagaj Skoda Yeti

Skoda Yeti facelift este oferita in patru nivele de echipare (Active, Ambition, Elegance si LK), fiecare dintre acestea in varianta "de oras" sau "outdoor". Yeti Active vine standard cu servodirectie electrica, scaune fata reglabile manual pe inaltime, faruri reglabile electric, Radio-CD&MP3-player cu 4 difuzoare, prize de 12 V in consola centrala si in portbagaj, plafoniere spate, oglinzi reglabile electric, inchidere centralizata, indicator temperatura exterioara, geamuri electrice fata, aer conditionat cu reglaj manual, agatatoare haine pe stalpii mediani si jante din otel de 16". Dintre dotarile optionale fac parte alarma, camera video spate, carlig remorcare detasabil, CD changer pentru 6 CD-uri, climatronic, computer bord, geamuri electrice spate si jante din aliaj de 16" sau 17".

Yeti Ambition adauga la dotarile modelului Active blocuri optice spate cu LED, claxon bitonal, computer bord, lumini fata pentru citit, geamuri atermice, inchidere centralizata cu telecomanda, jante din aliaj de 16", cotiera fata cu compartiment de depozitare climatizat, manere interioare usi cromate, oglinzi electrice si incalzite, Radio-CD cu 8 difuzoare si torpedou iluminat si climatizat. Pe langa dotarile optionale valabile si pe Active, mai sunt disponibile diferite modele/materiale pentru tapiterie, inclusiv piele.
Noua Skoda Yeti 2013
Skoda Yeti 2013

Skoda Yeti Elegance adauga la dotarile standard ale modelelor enumerate mai sus computer de bord cu display Maxi-Dot, faruri Bi-Xenon cu functie AFS (Adaptive Frontlight System) si instalatie de spalare a farurilor, geamuri electrice fata/spate, proiectoare de ceata cu functie Cornering, suport ochelari, suport pahar fata, sistem de monitorizare a presiunii in pneuri, volan imbracat in piele si jante din aliaj de 17". Nivelul de echipare LK are in plus schimbator de viteze imbracat in piele, comenzi radio pe volan, tapiterie de piele ca standard, geamuri laterale spate si luneta in nuanta inchisa, Radio-CD player cu 8 difuzoare, touchscreen si CD-changer incorporat pentru 6 CD-uri, oglinda retrovizoare cu efect automat antiorbire, MDI (multimedia device interface), Hill Hold Control si sistem climatronic cu distributie aer fata-spate si functie AQS.

Dotarile dedicate securitatii cuprind ABS, EBD, airbag frontal sofer si pasager, airbag genunchi sofer, airbag-uri laterale fata, sistem ISOFIX.

Yeti 2013
Skoda Yeti

Skoda Yeti cu motor TSI benzina
Motor TSI Skoda Yeti

Motor diesel Skoda Yeti
Motor TDI Skoda Yeti

Skoda Yeti 2013
Noua Skoda Yeti

Noua grila Skoda Yeti 2013

Noua Skoda Yeti Outdoor
Skoda Yeti

Skoda Yeti foto de interior

Skoda Yeti 2013 detaliu de interior

Noua Skoda Yeti foto de exterior
Skoda Yeti 2013

Skoda Yeti

Interior Skoda Yeti

Imagine cu noua Skoda Yeti off-road
Skoda Yeti SUV

2013 Skoda Yeti compact SUV
Skoda Yeti in miscare

Yeti 2013

Noul Yeti 2013 de la Skoda
Skoda Yeti 2013

Noul Skoda Yeti SUV off-road
Skoda Yeti outlander

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu