06 martie 2014

Mitsubishi Space Star

Noul model Mitsubishi Space Star, a carui productie a inceput in anul 2012 la uzina Mitsubishi din Tailanda, a fost lansat in Europa (inclusiv in Romania) in prima jumatate a anului 2013. Desi a preluat numele unui monovolum produs intre anii 1998 si 2005, noul Space Star este acum un subcompact de clasa mica. Noul Space Star este destinat sa inlocuiasca modelul Colt, punand acum accentul mai mult pe utilitate. Designul masinii este unul clasic si cuminte, derivat din intentia producatorului japonez de a face din acest automobil o marca globala, destinata sa respecte simultan cerinte si preferinte din Europa, Asia si America.
Noul Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star

Vandut in Asia si America sub numele de Mitsubishi Mirage, noul Space Star este o masina mica, gandita pentru traficul urban incepand de la dimensiuni, motorizare si pana la suspensiile setate in zona moale, pentru a face fata cu brio denivelarilor urbane. Spatios si usor de manevrat, micul Mitsubishi Space Star pune in valoare conceptul Global Small, aplicat de Mitsubishi si la noul model Outlander. Citadinul Space Star are numai 845 kg si 371 cm lungime. Greutatea redusa denota dinamicitate si un consum redus, iar lungimea redusa il face un automobil ideal pentru traficul aglomerat din orase si pentru parcarile neancapatoare. Noul Space Star concureaza pe piata cu alte modele din clasa mica, precum Nissan Micra, Hyundai i10, Toyota Yaris si Volkswagen Polo.
Citadinul Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star 2013

Avand un pret de vanzare ce pleaca de la 11.490 Euro TVA inclus la cel mai ieftin model si ajunge la 15.190 Euro la cel mai scump, Mitsubishi Space Star este oferit in 3 niveluri de echipare: Inform, Invite si Intense.

Modelul de baza (si cel mai ieftin), Mitsubishi Space Star Inform, vine cu dotari standard cuprinzand aer conditionat manual, bancheta spate cu spatar rabatabil orizontal asimetric 60:40, bare de protectie in culoarea caroseriei, computer bord, consola centrala pe podea cu 3 suporturi de pahare (2 in fata si 1 in spate) si priza de 12V, eleron cu lampa stop integrata, geamuri cu tenta verzuie, geamuri fata actionate electric, inchidere centralizata, oglinzi exterioare reglabile electric, radio/CD player cu 4 difuzoare si jante din otel de 14".
Interiorul noului Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star interior

Modelul Invite adauga la cele de mai sus un sistem de control al stabilitatii si tractiunii, geamuri laterale spate si luneta fumurii, manere exterioare usi in culoarea caroseriei, oglinzi exterioare reglabile electric si incalzite, senzor de ploaie si senzor de lumina. Nivelul de echipare de top Intense vine si el cu niste dotari suplimentare cum ar fi aerul conditionat automat, geamuri electrice spate, inchidere centralizata prin telecomanda, proiectoare ceata, scaune fata incalzite, volan si schimbator de viteze imbracate in piele, precum si jante din aliaj de 15".
Motorul in trei cilindri Mitsubishi Space Star
Motor Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star Inform vine cu un motor MIVEC de 1 litru cu 3 cilindri si 12 supape, ce poate produce 71 CP si 88 Nm cuplu maxim. Puterea motorului este transmisa la rotile din fata prin intermediul unei cutii de viteze manuale in 5 trepte. Acest motor este creditat cu un consum mediu de 4,0 litri/100 km.
Modelele Space Star Invite si Intense vin echipate cu un motor MIVEC de 1,2 litri in trei cilindri, ce produce un cuplu maxim de 106 Nm si o putere de 80 CP. Cutia de viteze este fie cea manuala in 5 trepte, fie o cutie automata de tip CVT (Continuously Variable Transmission). Aceasta motorizare este creditata de catre Mitsubishi cu un consum mediu de 4,3 litri/100 km.

Mitsubishi Space Star foto exterior
Space Star vedere din spate

Portbagajul noului Space Star
Portbagaj Space Star

Mitsubishi Space Star vedere din fata
Noul Space Star

masina de oras Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star in miscare
Space Star pe sosea

Mitsubishi Space Star in oras
Noul Mitsubishi Space Star

Detaliu interior Mitsubishi Space Star
Bord Mitsubishi Space Star

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu