27 iunie 2013

Mazda3

Prin intermediul unei lansari ce a avut loc simultan in 5 mari orase (New York, Melbourne, Sankt Petersburg, Istanbul si Londra) Mazda a prezentat a treia generatie a modelului sau compact, Mazda3. Cel mai bine vandut model al grupului, Mazda3, continua astfel procesul de reimprospatare a gamei de automobile a fabricantului japonez, inceput anul trecut cu CX-5 si continuat apoi cu Mazda6.
Mazda3 model 2014
Noua Mazda3
Deoarece compacta Mazda3 genereaza aproximativ o treime din vanzarile Mazda la nivel mondial, era firesc ca proiectantii constructorului sa se concentreze pe improspatarea si imbunatatirea acestui model pentru a-l pastra in continuare in atentia si preferintele clientilor. Dupa ce cu versiunile anterioare (prima Mazda3 a fost lansata in 2003) Mazda a castigat aproape 130 de premii pe plan international, asteptarile de la aceasta noua generatie sunt, in mod firesc, la fel de mari.
Lansare Mazda3 model 2014
Mazda3 model 2014
Proiectata conform liniei de design "Kodo - sufletul miscarii" ("Kodo-Soul of Motion") aplicata deja la CX-5 si Mazda6, noua compacta in 5 usi este cel mai nou model dezvoltat in concordanta cu strategia Sustainable Zoom-Zoom, prin care Mazda isi propune sa dezvolte automobile sigure, economice si placute la condus. Datorita acestei strategii, noua Mazda3 vine cu sistemul i-Stop (creditat de Mazda ca fiind cel mai rapid sistem start-stop din lume) si i-Eloop (sistem de franare regenerativa dezvoltat de Mazda).
Noua Mazda3 poza de exterior
Mazda3 hatchback
Noua Mazda3 vine, de asemenea, cu un interior complet refacut, proiectat pentru un confort maxim si o buna ergonomie, cu o noua amplasare si delimitare a comenzilor. Un nou concept de conectivitate (incluzand, printre altele, AhaTM radio) este atasat automobilului, Mazda3 devenind astfel unul din putinele autovehicule de clasa C care permit conectivitatea online a pasagerilor.
Noul interior al noii Mazda3
Mazda3 interior
Reproiectarea caroseriei masinii a dus, pe langa elementele de stil modificate (grila redesenata, linii fluidecare pornesc de pe capota si ajung pana in partea din spate a masinii), la imbunatatirea eaerodinamicii, coeficientul fiind acum de 0,275. Totodata modelul a crescut in dimensiuni fata de generatia precedenta, avand acum o lungime de 4465 mm (cu 5 mm mai lung), o latime de 1795 mm (cu 40 mm mai lata) si o inaltime de 1450 mm (cu 20 mm mai inalta). Ampatamentul a crescut de asemenea de la 2640 mm la 2700 mm. Acest lucru se reflecta in spatiul interior mai generos. Capacitatea portbagajului, de asemenea, a crescut de la 340 litri la 350 litri.Desi a crescut in dimensiuni, noua Mazda3 este cu 60 kg mai usoara decat precedentul model datorita utilizarii noului sasiu SkyActive facut din otel mai usor dar mai rezistent.
Gama de motorizari include trei motoare pe benzina si un diesel: 1,4 litri si 100 CP, 2,0 litri si 120 CP, 2.0 litri si 165 CP, respectiv un diesel de 2,2 litri si 150 CP. Transmisiile oferite sunt o cutie manuala in 7 trepte (standard) si o cutie automata SkyActive in sase trepte (optional).
Noua Mazda3 va fi pusa in vanzare in Europa in toamna acestui an.
Noua Mazda3 la interior
Mazda3

Noua Mazda3

Imagine cu noul model Mazda3
Mazda3 model 2014



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu