26 iunie 2013

Opel Adam

Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto Paris 2012, noul Opel Adam este prima masina de oras de clasa mini produsa de fabricantul german. Masina poarta numele fondatorului marcii, Adam Opel, si este produsa deocamdata exclusiv in Germania. Opel Adam este o masina de clasa A, cu trei usi, avand o lungime de 3,7 metri, o latime de 1,72 metri si un ampatament de 2311 mm. Impartind oarecum platforma cu noul Chevrolet Aveo, noul Opel Adam intra pe piata europeana in concurenta cu Mini si Fiat 500.
Pe linga dimensiuni si infatisarea "trendy", Opel Adam se remarca prin capacitatea extraordinar de mare de personalizare functie de dorintele clientului, personalizare ce poate suporta 3 - 4 modificari pe parcursul vietii automobilului, dupa cum afirma producatorul. Cumparatorul micului Adam poate alege intre 20 de culori, modele si texturi pentru insertiile in plansa de bord, 3 variante de culori pentru acoperis si 10 culori pentru restul caroseriei, 4 culori pentru tapiterie, mai multe modele de jante, cu placute interschimbabile disponibile in 6 culori, 15 variante diferite de design pentru scaune si alte cateva zeci de optiuni privind plafonul, iluminarea interioara si dotarile. Toate acestea pot fi combinate in orice mod, rezultand, cel putin la nivel teoretic, cateva sute de variante de personalizare.
Noul Opel Adam este oferit in 3 versiuni: JAM, GLAM si SLAM. Adam JAM are un pret de pornire de 12.200 EUR in Romania (cu aproximativ 500 EUR mai scump fata de oferta de pe Germania, de exemplu) si vine standard cu jante Horns de 16" din aliaj argintii, oglinzi exterioare cu reglare electrica si pliere manuala, inchidere centralizata cu telecomanda, cheie pliabila in culoarea caroseriei, geamuri cu actionare electrica si functie de ridicare/coborare automata, volan imbracat in piele cu ornamente cromate, coloana de directie cu reglare in inaltime, aer conditionat, buton pentru modul de conducere in oras, airbaguri frontale pentru locurile din fata, airbaguri laterale si tip cortina, ABS, ESP si asistenta la pornirea in rampa. La dotarile standard se poate adauga pachetul Extreme (790 EUR) care aduce in plus acoperisul colorat, geamuri spate fumurii, jante de 17" in culori asortate, volan si schimbator de viteze de culoare alba precum si un design special pentru interior.
Versiunea GLAM adauga la cea anterioara jante Vintage de 16", o gama mai variata de culori la interior, interior cu insertii cromate, lumini de zi cu tehnologie LED, suport reglabil pentru pahare in consola centrala, climatizare automata si un sistem audio performant cu 7 difuzoare. Pachetul Extreme poate fi adaugat si la aceasta versiune.
Opel Adam SLAM vine cu dotari standard in plus fata de versiunile anterioare, cum ar fi: jante Hurricane de 17" din aliaj, placute de protectie din aluminiu pentru pragurile portierelor, cadre cromate la geamuri, lumini de zi si stopuri cu tehnologie LED, sasiu sport.
De asemenea, exista o lista lunga de dotari optionale, cateva dintre ele fiind: sistem avansat de asistenta la parcare, sistem monitorizare presiune pneuri, sistem integrat transport bicicleta (FlexFix) si multe altele. Adam este o masina mica si simpatica la infatisare, dar extrem de serioasa atunci cand vine vorba de tehnologie.
Motorizarea cuprinde deocamdata 3 motoare pe benzina, toate Euro 5. Pentru anul viitor Opel a anuntat intentia de a introduce motoare noi, atat pe benzina cat si diesel. Cel mai mic motor disponibil pe Opel Adam este cel de 1,2 litri in 4 cilindri, ce produce 70 CP si este creditat cu un consum mediu de 5,3 l/100 km. Urmatorul motor este cel de 1,4 litri, tot in 4 cilindri, ce produce 87 CP si este creditat cu un consum mediu de 5,1 l/100km. Cel mai puternic este motorul A1.4XER, care are tot 4 cilindri si 1,4 litri, dar produce 100 CP si are un consum mediu de 5,5 l/100 km. Toate modelele Opel Adam sunt oferite numai cu o cutie de viteze manual in 5 trepte.
Mai multe informatii despre dotari si preturi puteti gasi pe site-ul producatorului.

Interiorul noului Opel Adam
Opel Adam Interior
Noul Opel Adam
Noul Opel Adam

Plansa de bord a noului Opel Adam
Opel Adam detaliu de interior

Volanul noului Opel Adam
Opel Adam - detaliu volan

Fotografie de exterior cu noul Opel Adam
Opel Adam imagine de exterior

Opel Adam Glam
Opel Adam Glam

Motorul noului Opel Adam

Opel adam la interior
Adam la interior

Opel Adam JAM
Opel Adam Jam

Opel Adam Slam la interior
Opel Adam Slam

Adam SLAM

Portbagajul la noul Opel Adam
Opel Adam

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu