24 octombrie 2013

Chevrolet Orlando

Chevrolet Orlando este o masina de familie cu interior flexibil, incadrata de majoritatea specialistilor in clasa monovolumelor compacte. Unii o considera totusi ca fiind "in doua volume" datorita faptului ca habitaclul se diferentiaza clar de compartimentul motor, din punct de vedere al designului. Indubitabil insa, Chevrolet Orlando este un MPV (multi-purpose vehicle) veritabil, usor de configurat pentru a transporta 7 persoane sau o multime de bagaje. Orlando este primul MPV oferit de Chevrolet pentru piata europeana.
Chevrolet Orlando MPV
Chevrolet Orlando MPV
Chevrolet Orlando are un design interesant. Trasaturile sculptate, solutia constructiva de aparenta a doua volume, pasajele proeminente ale rotilor si grila frontala supradimensionata dau mai mult impresia unui SUV decat a unui MPV. Totusi este numai o impresie! Orlando este o masina "familista", proiectata pentru a fi sigura, utila si adaptabila. Faptul ca este o masina de familie se observa mai ales la interior, care da impresia de calm si care are o multime de spatii de depozitare (compartimente de diferite forme si dimensiuni situate pe portierele fata/spate, pe plafon, in consola centrala). Cabina dubla (imprumutata parca de la Corvette) si iluminarea ambientala in albastru a consolei centrale vin in completarea celor de mai sus.
Imagine cu bordul Chevrolet Orlando
Chevrolet Orlando interior
Chevrolet Orlando are trei randuri de scaune, care sunt dispuse in stil amfiteatru, cu al doile si al treilea rand de scaune fiind mai inaltate, astfel incat vizibilitatea prin parbriz a pasagerilor din spate este imbunatatita. Dar lucrul cel mai important pentru o astfel de masina este modularitatea. Al doilea rand de scaune ofera posibilitatea plierii scaunelor exterioare, usurand accesul in randul trei. Toate scaunele de pe randul doi si trei se pot rabate independent sau impreuna, pentru a crea o suprafata de incarcare plana si un spatiu maxim de incarcare de 1487 litri (unul din cele mai mari din clasa sa).
Chevrolet Orlando vedere de interior
Amplasare scaune Orlando
Chevrolet Orlando este oferit in trei nivele de echipare: LS+, LT+ si LTZ. Chevrolet Orlando LS+ vine cu dotari standard cuprinzand tapiterie textila, scaune sofer si pasager fata reglabile manual pe 4 directii, scaun pasager fata rabatabil complet, coloana de directie reglabila pe inaltime, geamuri fata electrice, inchidere centralizata cu telecomanda, oglinzi exterioare incalzite si reglabile electric (rabatabile manual), computer bord, prize de 12 V spate si portbagaj, aer conditionat reglabil manual, conducte de incalzire spate, sistem audio cu radio si CD-player si jante din otel de 16".
Chevrolet Orlando cu toate scaunele rabatate
Chevrolet Orlando - detaliu portbagaj
Nivelul de echipare LT+ adauga la dotarile lui LS+ jante din aliaj de 16", tapiterie textila de calitate superioara, cotiera centrala fata, coloana de directie reglabila pe inaltime si profunzime, cruise control, geamuri electrice spate, volan imbracat in piele, grila radiator cromata, geamuri fumurii, aer conditionat automat cu functie AQC (Air Quality Control), senzori parcare spate, faruri ceata si alarma. Varful de echipare, modelul LTZ, adauga la dotarile anterioare jante din aliaj de 17", tapiterie piele, faruri automate, oglinzi exterioare rabatabile electric, stergator de parbriz cu senzor de ploaie si functie START/STOP (numai pentru anumite motorizari).
In functie de nivelul de echipare si de varianta de motorizare, sunt disponibile contra cost o multime de dotari suplimentare, mai reprezentative fiind: sistem de navigatie, sistem audio de calitate superioara, trapa electrica, scaune incalzite, jante din aliaj de 18", baza pentru portbagajul de acoperis, pachet pentru fumatori (bricheta si scrumiera), suport pentru transport biciclete, carlig remorcare (Orlando are o capacitate de remorcare remarcabila pentru clasa sa, putand tracta o remorca de 1,5 tone, cu sistem de franare).
Chevrolet Orlando MPV
Chevrolet Orlando echipat suplimentar
Chevrolet Orlando LS+ poate fi echipat numai cu motorul 1.8 DOHC pe benzina, care produce 141 CP si un cuplu maxim de 176 NM. Acest motor este combinat cu o cutie de viteze manuala in 5 trepte. Pentru nivelele de echipare LT+ si LTZ, pe langa motorul amintit anterior (dar cuplat la o cutie de viteze automata in 6 trepte) mai sunt disponibile 1 motor pe benzina si doua diesel-uri. Motorul pe benzina este de 1,4 litri turboalimentat ce produce 140 CP si un cuplu maxim de 200 Nm, transmis la roti prin intermediul unei cutii de viteze manuale in 6 trepte. Primul diesel disponibil este un motor de 2 litri ce scoate 131 CP si 300 Nm cuplu maxim. Acesta vine insotit de o cutie de viteze manuala in sase trepte. Al doilea diesel este tot de 2 litri, dar produce 163 CP si 360 Nm cuplu maxim. Acesta poate fi cuplat fie la cutia manuala, fie la cea automata. Toate modelele Chevrolet Orlando au tractiune fata.
Printre dotarile de siguranta ale lui Orlando se numara ABS, airbag-uri frontale, airbag-uri laterale, precum si airbag-uri cortina.
imagine cu portbagajul Chevrolet Orlando
Portbagaj Chevrolet Orlando

Imagine de exterior Chevrolet Orlando
Chevrolet Orlando MPV

Motorul pe benzina de 1,4 litri de la Chevrolet Orlando
Motor Orlando

Chevrolet Orlando Diesel
Orlando Diesel

Monovolumul Orlando de la Chevrolet
Orlando

Orlando MPV de la Chevrolet
Orlando MPV

familista Orlando de Chevrolet
Chevy Orlando

Chevrolet Orlando foto de reclama
Orlando imagine din reclama

Chevrolet Orlando imagine capacitate de incaracare
Orlando portbagaj

Chevrolet Orlando MPV
Orlando

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu