16 octombrie 2013

Seat Leon

A treia generatie a modelului Leon de la Seat a fost lansata pe scena Salonului Auto de la Paris din 2012. Noul Leon a fost prima masina care a purtat noua sigla a producatorului, noul logo al companiei Seat fiind ulterior implementat si pe celelalte modele. Noul Seat Leon este construit pe noua platforma MQB de la Volkswagen, platforma ce este folosita si la modelele Audi A3 si Volkswagen Golf 7.
fotografie cu noul Seat Leon
Noul Seat Leon
Comparativ cu generatia precedenta, noul Seat Leon are un ampatament extins cu 6 cm dar este mai usor cu aproximativ 90 kg si mai scurt cu 5 cm. Cu toate acestea, cabina este mai spatioasa si portbagajul mai incapator, fiind marit la 380 litri. Noul Leon este oferit in varianta cu 5 usi si cu 3 usi. Acesta din urma numit Leon SC (Sport Coupe) si este considerat in oferta comerciala a producatorului un model separat. Seat a anuntat ca va lansa in curand si varianta break, ce va purta indicativul ST.
Seat Leon model 2013
Seat Leon model 2013
Multe din trasaturile vechiului model au disparut. Printre acestea se remarca manerele ascunse ale portierelor din spate. Muchiile caroseriei se imbina acum mai armonios, identitatea vizuala a masinii este alta. Suspensia spate independenta multilink a disparut si ea (fiind disponibila numai pentru anumite variante de motorizare). Au aparut in schimb, disponibile ca optiune, faruri integrale cu LED (1 LED pentru flash, 3 LED-uri pentru faza lunga si 5 LED pentru faza scurta). Noul Seat Leon intra pe o piata cu o competitie puternica, concurand direct cu alte modele compacte de presigiu, cele mai reprezentative fiind Ford Focus, Kia Cee'd, Opel Astra si chiar "fratele" VW Golf (aflat totusi la o alta categorie de pret).
Noul Seat Leon imagine de interior
Noul Seat Leon este disponibil in 3 variante de echipare: Reference, Style si FR. Seat Leon Reference vine standard cu jante din otel de 15" (optional sunt disponibile jante din aliaj de de 16"), bancheta spate cu spatar rabatabil asimetric, bare de protectie in culoarea caroseriei, computer bord, control presiune pneuri cu avertizare sonora si luminoasa, frane disc fata/spate, geamuri fata actionate electric, inchidere centralizata cu telecomanda, un sistem audio cu 4 difuzoare, slot card SD, radio, MP3 player si touchscreen monocrom, oglinzi exterioare actionate electric, volan reglabil pe inaltime si adancime cu sistem de control pentru radio si computerul de bord, airbaguri cortina, airbaguri frontale pentru sofer si pasager, precum si pentru genunchi sofer.
Seat Leon noul model din 2013
Seat Leon
Leon Style adauga la modelul precedent jante din aliaj de 16" standard (optional de 17"), climatronic, diferential electronic, geamuri spate actionate electric, asistare la demarajul in rampa (Hill Hold), lumini la nivelul picioarelor fata, lumini pentru citit fata/spate, Media System Colour (6 difuzoare, Bluetooth, mufa USB, slot card SD, radio, CD/MP3 player, touchscreen color cu diagonala 12,7 cm), ornamente de interior cromate, proiectoare ceata, sertare sub scaunele din fata si volan imbracat in piele. Modelul Leon de top, FR, adauga ca dotari standard blocuri optice spate cu LED, comenzi audio pe volan, geamuri spate si luneta fumurii, jante din aliaj de 17" (optional de 18"), Media System cu 8 difuzoare, oglinzi exterioare pliabile electric, scaune fata model sport, Seat Drive Profile (selectarea modului de conducere), volan sport imbracat in piele precum si frana de mana si schimbator de viteze imbracate in piele.
Noul Seat Leon fotografie din spate
Noul Seat Leon model 2013
O multime de dotari optionale sunt disponibile functie de model, putand fi adaugate independent sau organizate in pachete (Pachet Iarna, Comfort, Drive, Lifestyle, Piele, Sport sau Protect). Printre cele mai interesante dotari suplimentare disponibile merita amintite: consola centrala cu spatiu de depozitare, faruri full LED, oglinda retrovizoare cu reglaj automat antiorbire, senzor ploaie, senzori parcare, scaune fata incalzite, oglinzi incalzite, sistem spalare faruri, tapiterie piele, sunroof panoramic, sistem de navigatie si Seat Sound System (amplificator cu 10 difuzoare si 6 canale).
Gama de motoare contine 3 motoare diesel si 5 pe benzina: 2.0 TDI de 150 CP (cu sau fara Start&Stop), 1.6 TDI de 105 CP (cu sau fara Start&Stop), 1.6 TDI de de 90 CP, 1.2 TSI de 86 CP, 1.2 TSI de 105 CP (cu/fara Start&Stop), 1.4 TSI Start&Stop de 122 CP, 1.4 TSI la 140 CP si varful de gama 1.8 TSI Start&Stop de 180 CP.
Seat Leon model 2013
Noul Seat Leon

Seat Leon FR detaliu volan
Seat Leon FR
Seat Leon 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu